Zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el

Receptbeküldő: Szabó Veronika

Hozzávalók

80 dkg Bonduelle bébirépa
1 nagyobb burgonya
1 közepes alma
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,2 liter víz, vagy húsleves alaplé
1 dl tejszín vagy natúr joghurt
4 szelet bacon
kis csokor friss bazsalikom
só fehér bors
pici olívaolaj

Elkészítés

A hozzávalókat megtisztítom, kis kockára vágom, a hagymát pici olívaolajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a zöldségeket, felöntöm 1,2 liter vízzel, vagy alaplével, hozzáadom a bazsalikomot egyben, belereszelem a fokhagymát.
Sózom, borsozom, majd az egészet puhára főzöm.
Mikor megpuhult a zöldség, kiveszem belőle a bazsalikomot, majd botmixerrel pépesítem. Tálaláskor díszítem friss bazsalikommal, ezt apróra vágva is hozzá tehetjük.
Tejszínt (joghurtot) csepegtetek rá és ropogósra sütött bacon chips-el tálalom. Természetesen a bacon helyett kínálhatunk hozzá sajtos illetve fokhagymás krutont is, illetve száraz serpenyőben pirított tökmagot is. Tejszín helyett használhatunk joghurtot.