ZölZöldséges-babos káposztaleves

Receptbeküldő: Salamon Csilla

Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta
1 doboz Bonduelle vörösbab
1 közepes db vöröshagyma
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
30 dkg kolbász
só ízlés szerint
2 teáskanál fűszerpaprika
4 ek napraforgó olaj
2 l víz
2 dl tejföl
2 csapott ek finomliszt

Elkészítés

Megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a megmosott savanyú káposztát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük vízzel.
Kb. 10 perc után hozzáadjuk a felkarikázott répákat és a kolbászt, majd a babot.
Amikor megfőttek a zöldségek, besűrűsítjük a liszttel elkevert tejföllel.