Zöldségleves zöldspárgával

Receptbeküldő: Molnár Istvánné

Hozzávalók

4 főre
50 dkg zöldspárga
2 szál szárzeller
3 db kis cukkini
20 dkg Bonduelle sárgarépa konzerv
4 db burgonya
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
2 db húsleveskocka
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fehér bors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Ez a finom zöldségekből készült leves ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. Elkészítését javaslom!
A spárgát megtisztítjuk, a végeit levágjuk kb. 4 cm-es darabokra aprítjuk. (A zöldspárgát csak akkor hámozzuk meg teljesen, ha a héja nem szép. Egyébként elegendő a végét levágni és az alsó harmadát meghámozni.) A zellert szálaira bontjuk, megmossuk és a durvább rostokat alulról felfele lehúzzuk. A cukkinit megmossuk és csíkokra vágjuk.
A burgonyát, paradicsomot kockára kockára, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk
A vajat fazékban megolvasztjuk, a hagymát és a fokhagymát üvegesre sütjük benne. A sárgarépát és a burgonyát hozzáadjuk, rövid ideig együtt pároljuk. Egy liter vízzel felöntjük, a húsleveskockát beledobjuk, 10 percig kis lángon főzzük.
A maradék zöldséget beledobjuk, fűszerezzük és az egészet puhára főzzük. A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, a leveleit szára nélkül apróra vágjuk. A kész levesbe szórjuk.
Finom kenyér és reszelt parmezán sajt illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!