Zöldség krémleves

Receptbeküldő: Putóczki Gáborné

Hozzávalók

fél fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb édesburgonya
1 csomag Bunduelle zöldségleves keverék
majoránna

bors
fokhagyma
petrezselyemzöld
kókuszzsír
A tetejére: 1 pár virsli (pl Pick, Kométa)

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát a kókuszzsír felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és az édesburgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk, beletesszük a megmosott, felszelt kelkáposztát és a fagyasztott zöldségeket is. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel Felengedjük vízzel. Puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges utána ízesítünk. A virslit kevés kókuszzsíron átforgatjuk, hurkapálcikára tűzzük, és a képen látható módon tálaljuk.