ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES

Receptbeküldő: Gáyer Józsefné

Hozzávalók

3 ek vaj
2 közepes mogyoróhagyma apróra vágva
1 ¼ dl száraz fehérbor
7 dl csirke alaplé
1 nagy burgonya
580 g Bonduelle zöldborsó üveges
5 dkg reszelt parmezán
só, frissen őrölt bors
olívaolaj

Elkészítés

2 ek vajat tegyél egy lábosba ,majd a felszeletelt mogyoróhagymát dobd rá. Ha már megpárolodott , öntsd fel a fehérborral, majd add hozzá az alaplevet és a burgonyát. Forrald fel, majd pár perc alatt főzd puhára a krumplit. Csak ezután add hozzá a borsót, és pár -percig főzd. Turmixold le, és passzírozd át ,ha úgy látod.Tedd bele a parmezánt ,és csak utána sózd ,de kóstold meg ,mert a parmezán amúgy is sós Add hozzá a maradék vajat keverd meg .Pirítóssal tálald !