Zöldbableves ahogy én készítem

Receptbeküldő: Aracsi Mária

Hozzávalók

1 cs fagyasztott zöldbab
3 sárgarépa
3 burgonya
kis fej zeller
1 kisebb hagyma
2 ek házi ételízesítő

1 ek paprika
2 ek rizsliszt
olaj
1-2 ek fűszerecet
tárkony

Elkészítés

A zöldségeket megpucolom. A hagymát apróra, a többi zöldséget kockára vágom. Az olajon megdinsztelem előbb a hagymát, aztán a zöldségeket. Felöntöm vízzel, beleteszem az ételízesítőt és felforralom. Beleteszem a zöldbabot (fagyosan). Vigyázok, hogy a zöldségek ne főjenek túl.
Kevés olajon megpirítom a lisztet, megszórom piros paprikával, majd felöntöm vízzel. Ezzel a rántással öntöm fel a levest. Sózom, ecettel ízesítem, majd tárkonnyal szórom meg.