Zöld minestrone

Receptbeküldő: Tóth-Nacsa Ágnes

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldhüvelyű vágott zöldbab
20 dkg Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
20 dkg Bonduelle Vapeur fagyasztott brokkoli rózsák
10 dkg medvehagymás gyufatészta(sima tészta is tökéletes)
6 levél bazsalikom
3 szál újhagyma
4 ek. parmezán
2 ek. olívaolaj
1 tk. só (ízlés szerint)
1 csipet frissen őrölt fekete bors
2 l víz

Elkészítés

Valami zöldre vágytam. Köztudott, hogy az étel színe pozitív hatással van a hangulatunkra, szervezetünkre. Úgy tartják, hogy a zöld ételek a legjobb méregtelenítők magas klorofill és rosttartalmuk révén. Számtalan jótékony bír a zöld színért felelős vegyület: vértisztító hatású, stresszcsökkentő, máj működését pozitívan befolyásoló.
A minestrone levesre térjünk vissza. Ez egy olasz zöldségleves, mely szinte minden háztartásban az évszaknak és az éppen otthon lévő alapanyagoknak megfelelően változik. Tájegységenként más-más jellegzetességgel bír. Általában paradicsommal készül, van ahol tészta nélkül kerül az asztalra. Most egy saját változatot hozok Nektek!

Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a mirelit zöldségeket (borsó, brokkoli, zöldbab).

A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk.

Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát és közepes lángon maximum 25 percig főzzük.

Mielőtt levennénk a levest a tűzről hozzáadjuk a tésztát és további 10 percig főzzük.

Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!

Jó étvágyat kívánok hozzá!