Zelleres borsókrémleves sajtcsipsszel

Receptbeküldő: Baloghné Kele Judit

Hozzávalók

Hozzávalók :
- 25 dkg Bonduelle mirelit zöldborsó
- 1 kisebb zellergumó
- 1 közepes vöröshagyma
- kb 5 dl tej
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 ek vaj
- 2 ek tejföl
- só bors - ízlés szerint
Sajtcsipsz :
- kb 20 dkg karakteresebb ízű sajt ( pl, gouda, ementáli )

Elkészítés

- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott zellert és jól átpirítjuk. Amikor a zeller félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk.
- A petrezselymet a szárával együtt felaprítjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, hozzáöntjük a tejet és botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és összeforraljuk.
- Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és még forrón belekavarjuk a vajat.
- A sajtot lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat rakunk belőle. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 8 percig sütjük, majd hagyjuk megszilárdulni. Találáskor a levesbe tördelve fogyasztjuk.