Zalai goMbaleves

Receptbeküldő: Matola Szilvia

Hozzávalók

1 konzerv szeletelt gomba, 1 konzerv egész gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 kisebb sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 3-4 db közepes krumpli, 2 evőkanál étolaj, őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, 1-2 babérlevél, só, tejföl.

Elkészítés

Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd beletesszük a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, és a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Közben, ha a gomba leve nem lenne elég, apránként kis vizet öntünk rá, nehogy odaégjen.
Mikor a zöldségek már félig megpuhultak, beleszórjuk a levesbe a kis kockákra vágott krumplit és 1-2 babérlevelet. A levest felöntjük annyi vízzel, amennyi a zöldségeket bőven ellepi, és addig főzzük, amíg a krumpli is megpuhul. Szaggathatunk bele csipetkét! Tejfölös habarással suritjuk!