Velőscsont-leves

Receptbeküldő: Molnár Istvánné

Hozzávalók

4 adag
4 db velős csont
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 db kicsi zellergumó
1 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db káposztalevél, 2-3 kelbimbó
1 db kicsi karalábé
néhány szem fekete bors
ízlés szerint só
ízlés szerint erős paprika
2 db burgonya

Elkészítés

A csontokat feltesszük vízbe egy forralásig. (Aki inkább habozni szeret, az úgy csinálja!) Utána a csontokat leöblítjük hideg vízzel, majd szintén hideg vízbe, most már feltesszük levesnek. Beleteszünk 2 db megpucolt krumplit, a vöröshagymát, az egész borsot és elkezdjük főzni - lassú tűzön.. A főzési idő utolsó harmadában beletesszük a többi hozzávalót és készre főzzük. (A krumplit vegyük ki, mert lehet, hogy szétfő.
Főzünk még a leveshez egy kis cérnametéltet. Ha igazán jó tésztát akarunk bele, akkor gyúrunk egy keveset és összemetéljük, kifőzzük.
A levesből kiszedjük a velős csontokat, melyekből a velőt kiszedjük. Aki szereti, pírit 1-2 szelet kenyeret és rákeni a velőt, sózza, borsozza, aztán jóízűen előételként elfogyasztja!
Jó étvágyat kívánok!