Vargányakrémleves pirított dióval

Receptbeküldő: Tóth-Nacsa Ágnes

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre (kb. 2 liter leves):
Elkészítési idő: 30 perc

25 dkg vargánya
25 dkg Bonduelle szeletelt gomba
10 dkg vöröshagyma
5 dkg rizs
1 dl tejszín
2 dkg vaj
1,5 l húsleves (vagy szárnyas alaplé)
1 tk. só
1/4 tk. őrölt fekete bors
1/2 tk. kakukkfű

Tálaláshoz: pirított dió, pirított gomba, petrezselyem, ízlés szerint tejföl és sajt

Elkészítés

Igazi bevackolós leves. Még az ősz hangulatát hozza, de a téli asztalon is megállja a helyét, akár az ünnepi fogások között!


A vargányákat megmossuk és felnegyedeljük, a Bonduelle szeletelt gombával nincs semmi dolgunk, így időt spórolunk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

Egy lábasban a vajat felolvasztjuk és a gombákat a hagymával csupán néhány percig pirítjuk.

Majd sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, kakukkfüvet szórunk rá, hozzáadjuk az 5 dkg rizst és felöntjük a húslevessel.

Körülbelül 25 percig főzzük. A rizsnek teljesen puhának kell lennie. Ekkor lehúzzuk a tűzről a levest és hozzáöntjük a tejszínt, majd simára turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne a leves, akkor egy kis vízzel hígítjuk.

A tálaláskor mindenki a saját ízlése szerint válasszon feltétet. Én most vargányaszeleteket pirítottam, továbbá egy kis petrezselymet, tejfölt és pirított diót tettem a tányérba. Így öntöttem fel a levessel!

Jó étvágyat kívánok hozzá!