újtyúkHúsleves "ahogy anyukámtól tanultam"

Receptbeküldő: Marcsinkó Szilvia

Hozzávalók

1 db házi tyúk darabjaira szedve, gomba, sárgarépa, zöldség, zeller, karalábé, zsír/olaj, levesbetét, zöldborsó, só, víz, babérlevél , vöröshagyma, fokhagyma

Elkészítés

A tyúkot megtisztítjuk,feltesszük egy lábasba annyi vízzel hogy ellepje és fedő alatt főzni kezdjük!Hogyha idősebb a tyúk Én szoktam bele tenni egy kis csipet szódabikarbónát attól hamarabb megfő a hús!Közben megtisztítjuk a zöldségeket,feldaraboljuk,Én egyenlő darabokra szoktam,mert akkor egyszerre főnek meg!Ezután hozzáadjuk a zölségeket a húshoz,beízeítjük,és takarét lángon főzzük tovább!Közben a leves habozni fog majd,ezt szűrővel,vagy evőkanállal kell leszűrni folyamatosan!Van aki kiszedi a főtt tyúkot a levesből,de Én nem szoktam,az ad neki egy külön ízt,sőt a tésztát is a levesbe szoktam belefőzni!