Túrógombócos karfiolkrémleves petrezselymes ropogóssal

Receptbeküldő: Szuda Jánosné

Hozzávalók

20 dkg túró
2 ek búzadara

1 tojásfehérje
1 csokor petrezselyemzöld
kb. 1 liter víz
1 ek étolaj
2 púpozott ek liszt
diónyi vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csomag Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
2 dl tejszín

szerecsendió
bors

Elkészítés

A csokor petrezselyemzöldből lecsípünk egy keveset, a nagyobb részét feltesszük főni egy liter vízben.
Elkészítjük a levesbetétet: A túrót összekeverjük a búzadarával, sóval, a félretett és felaprított petrezselyemmel, a felhabosított tojásfehérjével, majd diónyi gombócokat formálunk belőle.
Kiszedjük a megfőtt petrezselyemzöldet a forró vízből, és ugyanebben a vízben két részletben kifőzzük a túrógombócokat.
A főtt petrezselyemzöldet pépesítjük, hozzáadjuk az olajat, lisztet és annyi vizet, hogy palacsintatészta állagú tésztát kapjunk. Nagyon vékonyan elterítjük szilikonos sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Fazékban vajon megpirítunk egy kisebb fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fagyasztott Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeveréket. Felöntjük a tejszínnel, és a petrezselymes vízzel, amelyben a gombócokat is kifőztük. Sóval, szerecsendióval, borssal ízesítjük. Készre főzzük, turmixoljuk.
Időközben a ropogós is kisült már, így a túrógombócokra öntve a levest tálalhatunk is.