Tojásos kukoricaleves

Receptbeküldő: Rácz-Szabó Klára

Hozzávalók

1 doboz konzerv csemegekukorica
4 db tojás
1 dl savanyúkáposztalé (vagy 2 dl fehérbor)
1 csokor zeller
fél pohár tejföl
2 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál só
csipetnyi őrölt bors
vegeta

Elkészítés

A kukoricát 1 l vízben feltesszük főni az ízesítőkkel és az apróra vágott zellerzölddel együtt. Közben a tejfölt kikeverjük a kukoricaliszttel és felengedjük 2 dl vízzel, majd a levesbe keverjük. 5 percig főni hagyjuk, majd minimálisra vesszük a gázt, hogy a leves ne forrjon. A tojásokat egyenként felütjük és óvatosan a levesbe engedjük úgy, hogy ne essenek szét. 5 percig nem kavarjuk, utána fakanállal segítünk feljönni a tojásgombócoknak. Beletesszük a savanyúkáposzta levét vagy a fehérbort, ízlés szerint.