Temesvári Raguleves

Receptbeküldő: Lonai-Szakács Bernadett

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma, 30 dkg sertéscomb, 4 szelet erdélyi szalonna, 15 dkg füstölt-főtt tarja, 2 db sárgarépa, 2 db petrezselyem, 2 db közepes burgonya, 175 g tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldhüvelyű vágott zöldbab, só, bors, pirospaprika, lestyán

Elkészítés

Az erdélyi szalonnát és a tarját lassú tűzön megpirítjuk, majd felét kivesszük a zsiradékból és félretesszük. (Díszítéshez használjuk.) A szalonnazsírra rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre sütjük. A sertéscombot kockákra vágva hozzáadjuk a hagymás-szalonnás alaphoz. Miután a hús kifehéredett sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát rakunk bele, majd 2 gerezd fokhagymát nyomunk hozzá, és felengedjük vízzel. 15 perc után a húshoz adjuk a karikára szeletelt sárgarépát és petrezselymet. Szárított lestyán adunk hozzá, ettől remek íze lesz. Mikor már a hús majdnem kész, beletesszük a felkockázott burgonyát. Körülbelül 7 percig hagyjuk tovább puhulni, amikor a Bonduelle zöldbabot is beletesszük. Ezzel 3 percig még összefőzzük. Amikor minden zöldség puha, egy tálba a tejfölhöz hozzányomjuk a másik 2 gerezd fokhagymát és a leves levével lassan hőkiegyenlítés csinálunk. A kikevert fokhagymás tejfölt lassan a levesbe csorgatjuk. Összeforr és kész is az ízletes raguleves.
Tálaláskor egy kanál tejföllel, a pirított szalonnával és a tarjával díszíthetjük. Sajtos pogácsával igazán laktató.
Jó étvágyat kívánok!