Tejszínes-kukoricás tenger gyümölcsei leves

Receptbeküldő: Báder-Bajnóczi Gabriella

Hozzávalók

-1 kis kocka vaj (kb. 5 g)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- pár levél menta (vagy petrezselyem)
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. ½ cm-es gyömbér
- ízlés szerint só, bors
- 250 g fagyasztott tenger gyümölcsei
- 1 Bonduelle Gold bio kukorica konzerv
- 250 ml tejszín
- 200 ml víz
- 30 g rizstészta

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát és mentát a reszelt fokhagymával és gyömbérrel együtt a vajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a Bonduelle kukoricát, felöntjük a tejszínnel, vízzel és kb. 10 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fagyasztott tenger gyümölcsei keveréket, majd lefedve forrásig főzzük. Ha a tejszín felforrt, alacsonyra mérsékeljük a lángot, hozzáadjuk a rizstésztát és további 3-5 percig főzzük.

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, mégis különleges leves, ajánlom az ünnepi asztal leveseként!:)