Tejszínes karalábéleves

Receptbeküldő: Á.Andrásné

Hozzávalók

1 fej közepes vörös hagyma
1 db közepes sárgarépa
1 db közepes burgonya
1 db nagyobb fej karalábé
1 ek vaj
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint vegeta (zöldséges fűszer keverék)
ízlés szerint só
100 ml főzőtejszín
100 g tejföl
3 ek liszt (attól függ milyen sűrűre szeretnénk)
1,5 L víz
2 marék levestészta (én tarhonya tésztát tettem bele)

Elkészítés

1.Minden zöldségfélét megtisztítunk, a hagymát és a burgonyát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát és a karalábét pedig lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn.
2.Feltesszük a vajat egy lábasba és rá tesszük a hagymát, megfonnyasztjuk és aztán tesszük a többi zöldségfélét, ízesítjük vegetával, borssal. Kb. 10 percig pároljuk így a zöldségeket. Ha kell pici vizet öntünk alá.
3.10 perc elteltével felöntjük 1,5l vízzel, és kb 25.percet főzzük, ha elforr a víz pótolhatjuk.
4.Ha majdnem megfőtt minden, bele tesszük a leves tésztát.
5.Végül a tejfölt, tejszínt és a lisztet kikeverjük, majd levesszük a tűzről a levest és behabarjuk vele, vissza tesszük a tűzre, felforraljuk és kész is.