Tejszínes gombakrémleves

Receptbeküldő: Slezsák Anikó

Hozzávalók

1 konzerv egész gombafejek

2 dl főzőtejszín

2 evőkanál olaj

1 pici fűszerpaprika

1 késhegynyi őrölt bors

3 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

só ízlés szerint

1 evőkanál liszt

1 db húsleveskocka

Elkészítés

A gombafejeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, pici olajon pirítjuk egy-két percig. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gomba szeleteket. Kis lángon pároljuk,majd hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát. Felöntjük egy-másfél liter vízzel, beletesszük a leveskockát és ízesítjük sóval, borssal. Ezt a levest nagyjából 10 percig főzzük majd botmixerrel pürésítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt és megvárjuk amíg rottyan egyet.