Tejszínes brokkolikrémleves

Receptbeküldő: Slezsák Anikó

Hozzávalók

50 dkg brokkoli

1 hagyma

15 dkg burgonya

2 gerezd fokhagyma

2 dkg vaj

1 csipet fűszerpaprika

1 liter erőleves kockából

2 dl főzőtejszín

1 evőkanál ételkeményítő

Elkészítés

A brokkolit megmossuk és apró rózsákra bontjuk. A burgonyát kockára vágjuk, míg a hagymát és fokhagymát aprítjuk. A vajban pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük az előre elkészített erőlevessel és ízesítjük a paprikával. Beletesszük a brokkolit és 15 percig alacsony lángon főzzük. A tűzről levéve a zöldségeket botmixerrel pépesítjük majd kis időre még visszatesszük a tűzre. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a ételkeményítőt,főzőtejszínt és pár percig tovább főzzük. Mandulával és sajttal találjuk.