Tejfölös lencseleves

Receptbeküldő: Lonai-Szakács Bernadett

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 2 db sárgarépa, 2 db petrezselyem, 400 g Bonduelle lencse, 2 gerezd fokhagyma, 175 g tejföl, só, bors, vegeta, pirospaprika, 3-4 babérlevél, 2 ek mustár, 2l víz, 1 ek liszt

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom, és egy fazékba teszem. Ráöntök egy kevés olajat és megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával, beleteszem a répát és a petrezselymet, vizet öntök rá, rádobom a babérleveleket, megszórom ételízesítővel hozzáteszem a karikára vagdalt kolbászt is, sózzuk, borsozzuk. Amikor puha a zöldség, a lecsepegtetett lencsét is hozzáadjuk. A tejfölt, 2 evőkanál mustárral, a liszttel alaposak kikeverem, merek rá egy pár kanál forró levest, elkavarom és a levesbe öntöm. Hagyom egy-két percig csendesen forrni, és már készen is van.
Jó étvágyat.