Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával

Receptbeküldő: Szabó Veronika

Hozzávalók

20 dkg csirkemell filé
5-6 db medvehagyma levél
3 csapott evőkanál búzadara
1 tojás
2 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg gomba
1 kisebb darab cukkini
20 dkg tavaszi zöldségleves keverék
2 dkg kacsazsír
1 mokkáskanál őrölt kömény
só, bors
1,2-1,5 dl víz

Elkészítés

A galuskához a csirkemell filét késes aprítóban megdaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk a vöröshagyma felével. Tálba téve hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, az aprított medvehagymát és a búzadarát. Egy nagyobb csipet sót és néhány tekerésnyi friss borsot is adunk hozzá, majd az egészet jól összekeverjük és 15 percig hagyjuk pihenni.

Egy fazékba tesszük a kacsazsírt, megdinszteljük benne a hagyma másik felét apróra vágva. Beletesszük a megmosott, apró kockára vágott cukkínit, negyedelt gombát és a zöldség keveréket és néhányszor átforgatva, megpirítjuk a hagymás zsíron, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köményt, majd felengedjük vízzel, és addig főzzük fedő alatt, amíg a galuska pihen.

Miután letelt a galuska massza pihenőideje, két evőkanál között, amiket előtte belemártunk a forró levesbe, megformázzuk a csirkemell galuskákat és beletesszük a levesbe, majd addig főzzük, míg a galuskák és a zöldségek is teljesen átfőnek. Ez körülbelül 15-20 perc, fedő alatt.
Megkóstoljuk és ha szükséges, utána ízesítünk sóval, borssal, majd tálaljuk a kész levest.