Tárkonyos,citromos halleves

Receptbeküldő: Fejérdy Győzőné

Hozzávalók

60 dg afrikai harcsafilé,csíkozva,enyhén sózva
3db sárgarépa kisebb hasábra vágva
1 db fehérrépa szintén
2 szelet zeller...szintén
1 hagyma kockázva
1 szelet házi füstölt szalonna kockázva
1 doboz Bonduelle zöldborsókonzerv
1 grezd fokhagyma vágva
só,bors,pici házi vegeta,chili örlemény,,tárkony,citromlé
1db főzőtejszinnel,liszttel habarás

Elkészítés

A szalonnát kiolvasztom,majd a hagymát,fokhagymát teszem hozzápici só,párolom,majd öntök rá kb.fél liter vizet .Botmixerrel a hagymát,kiolvadt szalonnadarabokat összetöröm,felöntöm kb.másfél liter vízzel,beleteszem a sárgarépát ,zellert,fehérrépát,borsot,vegetát,tárkonyt.Amikor a zöldség megpuhult a halat teszem hozzá,és a zöldborsót.5 perc után behabarom ...citrommal ízesítem.