Tárkonyos zöldségragu leves

Receptbeküldő: Barakonyi Krisztina

Hozzávalók

Hozzávalók: 1 fej lila hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 2 nagy sárgarépa, 1/4 zeller, 1 nagy fehérrépa, 2 db. közepes burgonya, 1 tálka Bonduelle zöldborsó. Továbbá: 1 evőkanál ecetes tárkony, 2,5 dl. tejföl, 1 kanál liszt, só, bors, kurkuma, fürjtojás, petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve. Galuskához: 1 tojás, 2-3 kanál liszt.

Elkészítés

A hagymát apróra felvágjuk és az olajon megdinszteljük. A répákat és a burgonyát apróra felkockázzuk, majd a borsóval együtt a hagymára szórjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával és egy kevés vizet aláöntve, lefedve majdnem puhára pároljuk a zöldségeket. Míg párolódik a zöldségalap, addig a tejfölben elkeverjük a lisztet és a vágott ecetes tárkonyt. A galuskához pedig a tojás elkeverjük a liszttel. Mikor a zöldségek már majd nem teljesen puhák, felöntjük az alapot kb. 1,5 l vízzel és felforraljuk. Utána ízesítjük a levest sóval és borssal. A végén behabarjuk a tárkonyos tejföllel, kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat és készre főzzük a levest. Tálaláskor citromlével, tejföllel, főtt fürjtojással és vágott petrezselyemmel adjuk asztalra a tartalmas levest.