Tárkonyos zöldbableves

Receptbeküldő: Á.Andrásné

Hozzávalók

2 evőkanál vaj
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
120 g sárgarépa
100 g zellergumó (nyers)
3 gerezd fokhagyma
700 ml alaplé - zöldség
1 teáskanál tárkony (friss, vagy szárított)
2 csipet fehérbors (őrölt)
350 g zöldbab
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)

Elkészítés

1.A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is.
2.A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd rátesszük a répát, és a zellert. Az egészet átpirítjuk, felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket.
3.Megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk hozzá, ha már a többi zöldség megpuhult.
4.Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.