Tárkonyos Thai leves kelbimbóval

Receptbeküldő: Kujbus Koppány

Hozzávalók

2 személyre:
30 dkg csirkemell
2 ek. olaj
1 csirkehúsleves kocka
20 dkg Bonduelle kelbimbó (fagyasztott)
1 piros húsú paprika (kápia, kaliforniai)
1 TV paprika
1 közepes sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 szál zöldhagyma
chili paprika
egy fél citrom leve
1 kk. őrölt fehér bors
1 kk. őrölt fekete bors
1 mk. curry por
gyömbér
1 mk. őrölt kömény
1 mk. őrölt koriander
2 mk. szárított, aprított metélőhagyma
1 kk. tárkony
1 mk. méz
250 ml kókusztej vagy főzőtejszín
1 adag , elkészített rizstészta

Elkészítés

A csirkemellet csíkokra vágom, majd egy kis olajon minden oldalát fehérre pirítom. Ezután aláöntök egy kis vizet, és fedő alatt 20 percig párolom. A 20 perc elteltével felöntöm 1 liter vízzel, és hozzáadom a csirkehúsleves kockát, a kis fej hagymát négyfelé vágva, a csíkokra vágott piros paprikát, a karikára vágott TV paprikát, a csíkokra vágott répát, egy kis chili paprikát, az aprított zöldhagymát, és a kelbimbót. Ahogy a hús fő, lehabozom. Ezután befűszerezem, ízlés szerint teszek hozzá (frissen) őrölt fehér és feketeborsot, sót, curry port, gyömbért, őrölt köményt, őrölt koriandert és szárított, aprított metélőhagymát. A levesnek már így is isteni illata és íze van :) Ha már a hús majdnem teljesen puha, hozzáadom a tárkonyt, a kókusztejet vagy főzőtejszínt, egy kis citrom felének a levét – ízlés szerint, én csak annyit nyomtam bele, amennyit kézzel ki tudtam nyomni, - egy mokkáskanál mézet, majd 10 percig összefőzöm. Ezután az előre elkészített (leforrázott) rizstésztára szedve tálalom. Enyhén csípős, enyhén citrusos, isteni, ázsiai íz világú, üdítő, tárkonyos leves, első osztályú kelbimbóval :)
Toldi fűszereket használtam