Tárkonyos kelbimbó leves füstölt sajtos gombóccal

Receptbeküldő: Hajdu Gabriella

Hozzávalók

1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
25 dkg csirkemellfilé
1 db burgonya
1 cs. Bonduelle kelbimbó

bors
tárkony
2 dl görög joghurt

A füstölt sajtos gombóchoz:
10 dkg füstölt sajt
1 tojás
2 ek. búzadara

Elkészítés

A vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, a karikára vágott fehér- és sárgarépát. Pár percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a hús kifehéredett felöntjük kb. 2 l vízzel. Hozzáadjuk a tárkonyt. Kb. 10 percig főzzük, közben elkészítjük a füstölt sajtos gombócot. Ehhez 1 tojást felverünk, hozzáadjuk a 10 dkg füstölt sajtot és 2 ek. búzadarát. Ha a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kelbimbót és a kockára vágott burgonyát. Pár percig főzzük, hozzáadjuk a görögjoghurtot. Ha felforrt, kis kanál segítségével beleadagoljuk a gombócokat. Ha a gombócok feljönnek a tetejére, kész a levesünk.