Tárkonyos, kapros zöldbableves csülökkel, savanyún

Receptbeküldő: Fodor Kálmánné

Hozzávalók

2 csomag VAPEUR FAGYASZTOTT ZÖLD-HÜVELYŰ VÁGOTT ZÖLDBAB
50 dkg füstölt csülök
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
4 db babérlevél
2 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
315 g tejföl
1 tk édes-nemes fűszerpaprika
1 ek só
1 tk szárított tárkonylevél
1 tk szárított kaporlevél
1 tk szárított petrezselyemzöld
1 tk őrölt fekete-bors
1 ek liszt
1 ek ecet

Elkészítés

A feldarabolt csülköt olajon elkezdjük pirítani. Mikor majdnem megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, valamint a sót. Addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma teljesen megpuhul.
Hozzáadjuk a sárgarépát és fehérrépát, tovább pároljuk 5 percig.Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt fekete borssal, tárkonnyal, kaporlevéllel, édes-nemes fűszerpaprikával és felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel. A zöldségeket puhára főzzük.
10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a zöldbabot és készre főzzük a levest.
Liszttel, tejföllel és kevés vízzel habarást készítünk és az alaposan elkevert sűrítőanyagot a levessel 5 percig főzzük. A végén ízesíthetjük citromlével vagy ecettel.