Tárkonyos Gombaleves

Receptbeküldő: Feketéné Lehoczki Zsuzsa

Hozzávalók

1 ek. vaj
1 fej vöröshagyma
2 ü. Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
1 doboz Bonduelle bébirépa
1 db fehérrépa
petrezselyem

őröltbors
pirospaprika
tárkony
1,5 l víz vagy alaplé
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl a habaráshoz + a díszítéshez

Elkészítés

A vajon a felaprított hagymát megfuttatom, megszórom pirospaprikával, sózom , birsozom, majd hozzáadom a Bonduelle Prémium szeletelt gombafejeket, a Bonduelle bébirépát, a fehérrépát és petrezselymet. Így párolom őket 15 - 20 percig, majd felüntöm a vízzel vagy az alaplével. Mikor felforrt, botmixerrel picit aprítom, de nem pépesítem. A tűzre visszatéve tejfölös habarással összeforralom, az utolsó pillanatban pici tárkonnyal megszórom. Tejföllel tálalva nagyon finom