Tárkonyos csirkeragú leves

Receptbeküldő: Bodnár Éva

Hozzávalók

6 db csirke szárny, 1 csomag Zöldségleves keverék brokkolival, 2 ek. libazsír, 1 tk. törött bors, 1 tk. cayenne bors, 1 ek. tárkony, 1 ek. liszt, 3 ek tejszín

Elkészítés

A csirke szárnyakat ízekre szedjük és rádobjuk a zsírra. Gyakori kevergetéssel átpirítjuk, majd takarékra vesszük a hőt. Fedő alatt – só nélkül - addig pároljuk, amíg a hús a saját levét el nem főtte. Ekkorra a hús meg is puhult. Megszórjuk a liszttel, átkavarjuk és felöntjük 1,5 liter vízzel. Ízesítjük sóval, a tárkonnyal, a cayenne és fekete borssal.
A mirelit zöldségeket forrásban lévő sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük
A felforralt levesünkhöz tesszük, és 2-3 perc alatt készre főzzük. Amikor kész belekeverjük a tejszínt