Tárkonyos csirke ragú leves túró gombóccal

Receptbeküldő: Szekeres Lajosné Klári

Hozzávalók

Hozzávalók:60 dkg filézett csirke mell,1 szál sárga répa,1 doboz bonduelle bébi sárgarépa ,1 szál zöldség,fél karalábé,egy kisebb fél zeller gumó,1 kis,fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,20 dkg túró,3 evőkanál búzadara,só,2 teáskanál őrölt bors,3 teáskanál tárkony 2 szál zeller levél, 2 teáskanál olíva olaj,1 evőkanál kukorica keményítő,1 tv paprika,1 db paradicsom,2 dl főző tejszín.

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet kockára vágjuk,a zöldségeket,és a hagymákat megtisztítjuk és kockára felaprítjuk.

Az olajat felhevítjük a hagymát megdinszteljük,majd rádobjuk a csirkemelleket sózzuk,borsozzuk,és tovább pároljuk,majd hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát és együtt pároljuk tovább.Megszórjuk tárkonnyal elkeverjük és 2 l vízzel felöntjük ,beletesszük a bébi répát a paprikát,paradicsomot,s a zeller levelet lassú tűzön készre főzzük.

Amíg fő a leves elkészítjük a túró gombócot ,a túrót villával összetörjük belekeverjük a felvert tojást csipet sót és a búzadarát .összekeverjük,vizes kézzel apró gombócokat formázunk,és a forrásban lévő levesbe rakjuk .Ha feljön a leves tetejére akkor megfőtt.

Elkészítjük a habarást .A főzőtejszínbe elkeverjük a keményítőt ,szedünk ki a levesből elkeverjük a habarással kiegyenlítjük a hőt ,így nem lesz csomós a leves.Egy gyors mozdulattal a levesbe öntjük,egyet forr és kész a leves,ha kell még megszórjuk tárkonnyal ,ízesítjük sóval,és borssal.