TARHONYÁS GOMBALEVES

Receptbeküldő: Oláh Teréz

Hozzávalók

1 evőkanál sertészsír
fél csomag apróra vágott petrezselyemzöld
két evőkanál liszt
két teáskanál őrölt pirospaprika
2 répa
1 petrezselyemgyökér
1 marék tarhonya

Elkészítés

Gyors,olcsó és laktató leves egy hétköznapra!

A zsiradékon megfonnyasztjuk a petrezselyem zöldjét, alacsony hőfokon pedig hozzáadjuk a lisztet, amit pár percig pirítunk folytonos kevergetés mellett. Utána lehúzzuk a tűzről a lábast és hozzáadjuk a pirosparikát, ami szép színt fog adni majd a levesünknek. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a zöldségeket, gombát és átforgatjuk a rántásban. Visszahúzzuk a tűzre a lábast és egy kicsit megkevergetjük a zöldségeket is, hogy egy kicsit megpiruljanak és összeérjenek az ízek. Ezt követően felöntjük a lábast vízzel, kb. másfél literrel, ízlés szerint sózzuk és hagyjuk, hogy forrni kezdjen. (Vigyázzunk, mert könnyen kifuthat a lábasból). Forrás után hozzáadjuk a tarhonyánkat, és addig főzzük még a tarhonya és a zöldségek meg nem puhulnak. Jó étvágyat!