Tanyasi tyúkhúsleves

Receptbeküldő: Oláh Teréz

Hozzávalók

1 frissen vágott tyúk darabolva hozzáadva a belőle kiszedett "félkész" tojást, 3-4 petrezselyemgyökér, 1 bébirépa konzerv, 1 hagyma, 1 nagy fokhagyma, karalábé, szemes bors.

Elkészítés

Feltesszük főni a levest a feldarabolt tyúkkal és minden tartozékával, mint zúza, máj, szív, láb, fej és taréj, és a tyúkból kiszedett tojás és bors.Közben habozzuk. Ha már erősen forr, akkor hozzátesszük a zöldségféléket és takaréklángon főzzük tovább fedő nélkül, amíg meg nem puhul a hús. Fontos, hogy szánjunk rá időt, nem fogunk egy háromnegyed óra alatt jó tyúkhúslevest főzni. Ha a hús puha, leszűrjük a levest, a húst külön edénybe tesszük. A levesbe pedig otthon készített cérnametéltet teszünk, amit elegendő nagyon kevés ideig főzni. A tányérjába pedig mindenki kiszedheti a számára legfinomabb falatokat. Az igazi tyúkhúsleves nagyon hatásos megfázásos betegségek esetén.