Sziciliai csirkeraguleves

Receptbeküldő: Putóczki Gáborné

Hozzávalók

20 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
1 liter csirkehús alaplé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db zellerszár
2 db babérlevél
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
1 mk chili paprika
1⁄2 csokor petrezselyem
1 doboz sűrített paradicsom (Arany Fácán)
1 doboz fehér bab konzerv (Bondelle)
15 dkg GM makaróni tészta
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2 ek olívaolaj/szőlőmagolaj

Elkészítés

Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehús felületét minden oldaláról, majd kiszedjük a serpenyőből. A sárgarépát tisztítsuk meg, szeljük julienne-re, a zellerszárat is tisztítsuk, mossuk meg, a vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra. Pirítsuk pár percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, vagy amíg a répa majdnem puha lesz. Adjuk hozzá a húst. Öntsük rá a sűrített paradicsomot. Keverjük össze, majd öntsük fel a húslével. Adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Öntsük bele a babot, és forraljuk össze.