Szárzeller-krémleves kukoricával, ropogós szalonnával

Receptbeküldő: Burcsa Annamária

Hozzávalók

400 g szárzeller (1 db)
160 g burgonya (1 db)
135 g vöröshagyma (1 db)
1 db Bonduelle Gold szuperédes és ropogós kukorica konzerv
1 evőkanál sertészsír
2 dl 10%os főzőtejszín
500 ml húsleves alaplé
1 g só
1 g bors
60 g kolozsvári szalonna
chilipaprika (elhagyható)

Elkészítés

A forró sertészsíron az apró kockákra vágott vöröshagymát barnulásig pirítottam.
Hozzádobtam a durvára vagdosott zellerszárat, s a felkockázott burgonyát. Néhány percig pirítottam, majd felöntöttem az alaplével. Sóztam, borsoztam, kb. 10 percig főztem.
Amíg főtt a leves, addig nagyon apró kockákra szeleteltem a szalonnát, s ropogós barnára sütöttem. Félrehúztam. A kukorica konzervet kinyitottam, a levét (kevés van) leöntöttem róla.
Amikor puhára főtt a burgonya és a szárzeller, lehúztam a fazekat a tűzről, s a levest botmixerrel alaposan összeturmixoltam.
Tálalásnál egy mélytányérba szedtem ezt a kalóriaszegény (274 kcal/adag), magas fehérje (10 g/adag), és rosttartalommal (3 g/adag) rendelkező, igazán ízletes levest. Gazdagon megszórtam a pirosra sült, ropogós szalonnával, s minden adaghoz adtam kb. 3 evőkanálnyi kukoricát. Az egészet lazán megszórtam chili őrleménnyel.
Jó étvágyat kívánok!