Sütőtök krémleves pirított tökmaggal .

Receptbeküldő: Szekeres Lajosné Klári

Hozzávalók

Hozzávalók: 1 kg sütőtök,1 ,csm bonduella sütőtökös keverék, 2 db krumpli, 1 fél szál poré hagyma,1 kis fej lila hagyma, 1 evőkanál olíva olaj,2 db húsleveskocka ,vagy 1.5 l húslevesalaplé.só,bors, 2 dl főző tejszín.10 dkg pirított héj nélküli tökmag.

Elkészítés

Elkészítés:A sütőtököt feldaraboljuk,kimagozzuk,majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,és 180 c előmelegített sütőben meg sütjük.

Amíg sül a tök addig elkészítjük az alap levet.

A hagymákat ,és krumplit megtisztítjuk felaprítjuk ,forró olajra dobjuk a hagymákat megfonnyasztjuk,sózzuk,borsozzuk.

Felengedjük a húslevesalaplével,belerakjuk a krumplit ,és a bonduelle alapot puhára főzzük.

Ha meg sült a tök kikaparjuk a héjából összetörjük villával,majd a leveshez adjuk.

Összefőzzük rövid ideig,majd botmixerrel felaprítjuk,szép krémesre,vissza tesszük a tűzre és felforraljuk majd bele öntjük a tejszínt elkeverjük,ha újra felforr a leves akkor elkészült .

Pirított héj nélküli tökmaggal kínáljuk.

Ha nyers a tökmag akkor száraz serpenyőben meg pirítjuk.