Sült paradicsomos padlizsánkrémleves csicseriborsóval

Receptbeküldő: Tarnai Enikő

Hozzávalók

2 padlizsán
1,5 kg paradicsom
1 kk római kömény
1 kk nyírfacukor

bors
1 nagy vöröshagyma
2 ger fokhagyma
kevés olaj
200 g főtt csicseriborsó

Elkészítés

Először a padlizsánt a gáztűzhely lángja fölé tartva 8-10 perc alatt megpirítjuk (ettől füstös ízt kap). Kerámialapos tűzhelynél ugyanezt egy száraz serpenyőben végezzük.
Aztán a padlizsánokat és a paradicsomot magas peremű tepsibe tesszük és sütőben 30 percig sütjük. Miután kihűltek, könnyedén le tudjuk húzni a héját.
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát és a római köményt. Amíg pirul, a meghámozott padlizsánt és paradicsomokat felkockázzuk. Mindet hozzáadjuk a hagymához, fűszerezzük, felöntjük 7 dl vízzel és 15 percig főzzük. Tálalás előtt hozzákeverjük a főtt csicseriborsót.