Sárgarépás zellerkrémleves

Receptbeküldő: Balogh Lászlóné

Hozzávalók

1 nagy zeller
1 Bonduelle bébirépa konzerv
1 nagy vöröshagyma
3 húsleveskocka
szerecsendió
őrölt fehér bors
4-5 evőkanál olaj
2 dl főzőtejszín

1 evőkanál liszt
2 liter víz

Elkészítés

A hagymát, a zellert apró kockákra vágjuk.Egy edényben elkezdjük melegíteni az olajat, rádobjuk a hagymát, a zellert, majd pároljuk., végül a sárgarépa konzervet is hozzáadjuk. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, felengedjük a vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és a fűszereket, majd puhára főzzük.Ezután összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk.