Sárgarépás sütőtökleves roppanósra sütött, tépett csirkemellel

Receptbeküldő: Burcsa Annamária

Hozzávalók

Leveshez:
1 közepes fej vöröshagyma
1 g kardamom
1 teáskanálnyi só
1 csomag Bonduelle Sweet Pumpkin mix Mirelit sütőtök krémleves keverék
500 ml húsleves alap
1 teáskanál olivaolaj
10 cl tej
Feltéthez:
160 g főtt csirkemell
1 teáskanál olivaolaj
50 g pirított tökmag
pici só
tökmagolaj

Elkészítés

Leves:
A felaprózott vöröshagymát a zsiradékony megfonnyasztjuk.
Hozzádobjuk a mélyhűtött zöldségkeveréket, felöntjük a húsleves alappal. Fűszerezzük kardammmal, ha szükséges sózzuk.
Forrástól számított kb. 8 percig főzzük.
Simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejet.
Forrón tálaljuk, de hidegen is mennyei.
Feltét:
A felaprózott, foszlósra főzött csirkemelleket két villa segítségével rostjaira tépkedjük, leszárítjuk, majd serpenyőben, forró zsiradékon hirtelen roppanósra sütjük. Sózzuk.
Tálalásnál a levest egy mélyebb tányérba merjük, majd egy kevés szálaira szedett, tépett csirkemellet dobunk a kövepébe. Ízlés szerinti pirított tökmaggal és néhány csepp tökmagolajjal tálaljuk.
Jó étvágyat!