SáfrányOs zöldborsókrémleves kecskesajttal

Receptbeküldő: Bentabet Andrea

Hozzávalók

4 személy részére
200gr friss vagy fagyasztott zöldborsó
200ml főzőtejszín
1 közepes fej vöröshagyma
1evőkanál vaj
Kecskesajt
Bonduelle csicseriborsó
Friss vagy morzsolt koriander, sáfrány,só,bors

Elkészítés

Vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát ,majd miután üvegesre pirult hozzáadjuk a zöldborsót. Pár percig pároljuk és fűszerezzük,sáfrányt,sót,feketeborsot és koriandert adunk hozzá. Felöntjük vizzel majd min. 40 percig főzzük. Ha szükséges öntünk hozzá még levet,annyi legyen rajta mintha főzeléket csinálnánk. Miután a borsó megfőtt botmixerrel simára turmixoljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk ,majd 1 karika kecskesajtot belemorzsolunk.
Levesbetétnek tegyünk bele csicseriborsót, és díszitsük egy karika kecskesajttal.