"Rózsás" krémleves

Receptbeküldő: Bodnár Éva

Hozzávalók

1 csomag Bonduelle Royal zöldségkeverék, 2 ek. kókuszzsír, 1 nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 1 nagy csipet frissen reszelt szerecsendió, 1,5 liter víz, 2 dl kókusztej
5 dkg tökmag, 2 tk. petrezselyemlevél, aprítva, 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna

Elkészítés

Forrósítsd fel a zsiradékot, és pirítsd meg benne a hagymákat. A fokhagymát csak a végén add hozzá, miután a tálat levetted a tűzről, hogy ne égjen meg, mégis élvezhesd illóolajának jellegzetes ízét.
A zöldségkeveréket add a hagymás alaphoz, és 5-6 percig folyamatos keverés mellett kicsit pirítsd meg. Add hozzá a fűszereket és mérsékelt tűzön, fedő alatt párold még kb. 3-4 percig, hogy jól átjárja az egészet a fűszerek aromája.
Öntsd fel a vízzel, a kókusztejjel, és főzd mérsékelt tűzön kb. 10-15 percig. Szűrőlapáttal szedj ki néhány karfiol és brokkolirózsát, a többit botmixeld krémessé.
Egy serpenyőben pirítsd meg a tökmagot, majd után a kockára vágott szalonnát is. A krémlevest a zöldség rózsákkal, a tökmaggal és a szalonna pörccel tálald.