Pikáns, Narancsos sütőtök krémleves pirított magokkal

Receptbeküldő: Molnár Istvánné

Hozzávalók

1 kg sütőtök
1 hagyma
3 kanál olaj
1 kanál méz
1,5 dl narancslé
2 db nagyobb krumpli
2 db sárgarépa
ételízesítő

bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál gyömbérpor (vagy friss, reszelve)
2 dl tejszín
pirított tökmag, napraforgómag

Elkészítés

A sütőtököt feldaraboljuk, sütőben puhára sütjük. Amíg puhul, olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a megtisztított, kockára vágott krumplit, sárgarépát, kevergetjük. Rácsorgatunk 1 kanál mézet, picit karamellizáljuk, utána felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Beleszórjuk a fűszereket, és puhára főzzük a krumplit.
A megsült sütőtököt megpucoljuk, beletesszük a levesbe a narancslével együtt. Botmixerrel pürésítjük, és behabarjuk a tejszínnel. Ha még kell, utána fűszerezünk, pirított magokkal meghintve tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!