Pikáns, mustáros lencsekrémleves főtt tojással és kolbászmorzsával

Receptbeküldő: Fónyad Judit

Hozzávalók

1 Bonduelle lencsekonzerv
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter víz
3 ek mustár
fél citrom leve
1 kis pohár tejföl
1 főtt tojás
kb. 10 karika Gyulai kolbász
zsemlemorzsa
4 szem paprikával töltött olajbogyó
kókuszolaj

ízlés szerint Erős Pista
petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd ráöntjük a lencsekonzervet levével együtt, felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Közben megfőzzük a kemény tojást és elkészítjük a kolbászmorzsát. A kolbászkarikákat apróra vágjuk, megsütjük és kevés zsemlemorzsával összekeverjük. Mikor a leves felforrt, belekeverjük a 3 evőkanál mustárt, a kis pohár tejfölt és a fél citrom levét. Ízlés szerint sózzuk, esetleg Erős Pistával ízesítjük. Kézi mixerrel összeturmixoljuk. Tálaláskor karikára vágott kemény tojással, karikára vágott olajbogyóval, kolbászmorzsával és petrezselyemlevéllel díszítjük.