Pikáns kukoricakrémleves

Receptbeküldő: Újhelyi Éva

Hozzávalók

1 Csemege kukorica konzerv
7 dl zöldségalaplé vagy tiszta zöldségleves
1 teáskanál cukor
2-3 szál újhagyma
1 sárga héjú burgonya
1½ dl tej
1 mokkáskanál őrölt gyömbér (vagy 1 teáskanál frissen reszelt)
1 mokkáskanál szárított borsikafű
1 nagy csokor friss petrezselyem finomra aprítva (vagy egy evőkanál szárított)
1 teáskanál szárított kakukkfű
½ citrom leve

2 teáskanál hidegen sajtolt tökmagolaj

frissen őrölt bors – ízlés szerint

Elkészítés

A petrezselyemzöldet finomra aprítottam, az újhagymákat megtisztítottam, felkarikáztam, a krumplit hámozást követően kb. 1 cm-esre kockáztam.
Kevés alaplében, amihez hozzáadtam a cukrot, feltettem főni a hagymát és a krumplit, majd nagyjából 5 perc elteltével hozzáadtam a kukoricát ,valamint a szárított fűszereket, és felöntöttem a maradék alaplével.Pár-perc főzés után felöntöttem a tejjel, majd hozzáadtam a petrezselyemzöldet és egyet forraltam rajta, majd félrehúztam a tűzhelyről, leveshez kanalaztam a citromlevet, majd meglocsoltam a tökmagolajjal.
Botmixerrel pürésítettem. Sült bacon és petrezselyemmel lehet tálalni