PIKÁNs kukorica leves HÚSGOMBÓCCAL

Receptbeküldő: Tóth Zoltánné

Hozzávalók

1 Bonduelle csemegekukorica konzerv
25 dkg darált hús
1 db sárgarépa
1 db zöldség
1 fej vöröshagyma
1cikk fokhagyma
3 evőkanál olaj
1,5 l víz
1evőkanál rizs
2 dl főzőtejszín
1 tojás
só , bors , fűszerpaprika , tárkony ,
1 citrom

Elkészítés

A kockára vàgott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon . Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott répát és zöldséget , majd együtt tovább pirítjuk . Felöntjük a vízzel , amíg felforr elkészítjük a húsgombócokat . Darálthús , rizs , tojás , fokhagyma , ízlés szerint só , bors , füszerpaprika keverékéből pici gombócokat formálunk és belerakjuk a forrásban lévő levesbe . A levest ízesítjük sóval , borssal , tárkonnyal . Kb : 25 perc főzés után hozzáadjuk a lecsepegtetett Bonduelle csemegekukoricát és a tejszínt . Összerottyantjuk , majd tálaláskor citrom levével ízesítjük .