Pikáns Kukorica Krémleves

Receptbeküldő: Vaderna Virág

Hozzávalók

1 konzerv csemegekukorica (családi kiszerelés)
1 ek olivaolaj
1 közepes fej hagyma
Két gerezd fokhagyma
3 ek basmati rizs (vagy helyette 1 közepes krumpli (apróra vágva))
2 tk kurkuma
fél tk cayenne bors
Só, bors ízlés szerint
kb. 1 liter víz (vagy alaplé)
1 fél citrom leve
ízlés szerint kókusztej, tejszín (1-1 dl)

Elkészítés

A hagymát a zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, végül fűszereket. Az egészet összepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst/krumplit, kukoricát és felöntjük a vízzel. Az egészet összeforraljuk (ezalatt a rizs/krumpli biztosan megpuhul) majd botmixerrel pürésítjük, egy szűrőn átszűrjük.

Végül hozzáadjuk a fél citrom levét, a kókusztejet és tejszínt. Pattogatott kukoricával kínáljuk.