Pikáns gyömbéres Édesburgonya leves

Receptbeküldő: Haraszti Sándorné

Hozzávalók

7 db édesburgonya
1 doboz bébirépa konzerv
1 nagy fej lilahagyma
1evőkanál zsír
1 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma
2 db chili paprika
2dl tejszín
Fél szerecsendió belereszelve
Örölt bors

Elkészítés

Zsíron megdinszteltem az apróra vágott lilahagymát .Fűszereztem borssal ezt mindenki izlés szerint,majd megsóztam .5 perc elteltével egy púpos evőkanál mézet adtam hozzá , majd néhány perccel későbbl 2 gerezd fokhagymát és kb 5 centis hámozott gyömbér darabot reszelve. Majd hozzáadtam az előzetesen meghámozott, megmosott és felkockázott édesburgonyát, jól összekevertem egy pár percig hagytam ,majd hozzá került a bébirépa, 1-2 perc elteltével felöntöttem egy liter vízzel,hagytam fönni ,majd, beledobtam 2db chili paprikát, 20 percnyi rotyogtatást követően el is készült .Le turmixoltam az egészet botmixerrel.Majd felöntöttem 2dl tejszínnel , és egy fél szerecsendiót is még belereszeltem a levesbe és rottyantottam egyet az egészen. Sajtropogossal tálaltam .Érdemes kiprobálni ,valami isteni finom ,érdekes egy kicsit csipős ,es kicsit édes