Palócleves

Receptbeküldő: Á.Andrásné

Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
fűszerpaprika
köménymag (őrölt)
feketebors (őrölt)
1 gerezd fokhagyma

1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
500 g sertéscomb
500 g burgonya
500 g zöldbab
víz
375 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés

1.A hagymát apróra vágjuk, egy edénybe kevés olajon üvegesre pároljuk.
2.A felkockázott húst beletesszük, és amikor mindenhol fehér, lesz nincs már piros hús színe, akkor lehúzzuk a tűzről, rátesszük kicsi borsot, pirospaprikát, őrölt köményt, fokhagymát.
3.Megsózzuk, és felöntjük pici vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet. Visszatesszük főni a tűzhelyre
4.Hámozzuk, meg a burgonyákat majd vágjuk fel kis darabokra.
5.Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot a kockákra vágott burgonyát és felöntjük vízzel.
6.Amikor puha a hús (addigra a zöldbab és a burgonya is jó már), akkor egy kis tálba tesszük a tejfölt, hozzá adjuk, a lisztet jól elkeverjük
7.Ebbe merünk a levesből egy merőkanálnyi levet, összekeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk, behabarjuk a levest.
8.Forralunk egyet rajta és kész is.