őszi SÜTŐTÖKÖS LEVES

Receptbeküldő: Pálffy Ágnes

Hozzávalók

1 csomag Bonduelle sütőtökös zöldségkeverék
1 csomag Bonduelle fagyasztott bébirépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag bacon
kenyér 3-4 szelet
1 babér levél
250-500 ml tejszín ( izlés szerint)
olivaolaj

Elkészítés

A sütőtökös zöldségkeveréket kiöntöm egy tepsire, ami alá sütőpapírt helyezek. Pár percig sütöm őket ,hogy enyhe füstös ízt kapjanak es kicsit atpiruljon. Miután kivettem a sütőből hagyom pihentetni, amíg felkockázom a hagymát és megpucolom a fokhagymát. Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát elkezdem pirítani , majd mehet hozzá a sütőtök. A répát felnyitom, majd ez is mehet a sütőtök mellé. Hozzá adom a babér levelet( leves mennyiségétől függően) ,leves kockát majd sózom és borsozom. Ha ez mind megvan , felöntöm vizzel és hagyom egy kicsit főlni. Ezalatt a bacont sütőpapírra helyezem ,szépen kiterítve a szeleteket és leterítem a tetjét még egy papírral, jól rányomva,hogy alaposan fedje. Ennek köszönhetően szép egyenes sült bacont fogunk kapni. A levest leveszem a tüzről és alaposan összemixerelem botmixerrel, vizzateszem a tűzre és adok hozza egy kevés tejszínt,hogy sejmesebb legyen. Izlés szerint tovább ízesétem. Utolsó lépésként felkockázok kenyér darabokat ,amiket olivaolajjal meglocsolok és ropogósra sütöm a sütőben. A levest a kenyér kockával és a baconnel tálalom.