Őszi narancsos céklakrémleves

Receptbeküldő: Keczer Ibolya

Hozzávalók

- 2 db közepes méretű cékla
- 1 db közepes méretű burgonya
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 konzerv (200g) Bonduelle bébirépa
- 1 db bio (vagy kezeletlen héjú) narancs
- 7 dl zöldség alaplé
- 3 evőkanál rizskrém/rizstejszín
- só, olívaolaj
- a tálaláshoz morzsolható állagú kecskesajt (elhagyható)

Elkészítés

A felaprított lilahagymát egy kevés olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom a megtisztított és feldarabolt céklát és burgonyát. Felöntöm zöldségalaplével, majd hagyom puhára főni a zöldségeket. A konzerves bébirépát átöblítem, majd hozzáadom a leveshez. Egy bio narancs héját és fél narancs levét is beleteszem. Sózom ízlés szerint, majd botmixerrel átturmixolom. Hozzáadok 2-3 evőkanál rizstejszínt és ha szükséges, pótolom a folyadékot. A tálaláshoz egy kis narancshéj forgáccsal meghintem, morzsolható állagú zöldfűszeres kecskesajttal (pl. feta) megszórom.