Minestrone sajtos tortellinivel

Receptbeküldő: Németh Ágnes

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
1 vöröshagyma
3 g fokhagyma
2 közepes sárgarépa
2 szárzeller
1 kisebb cukkini
2 marék friss spenót
2-3 ek paradicsompüré
2 nagyobb friss paradicsom vagy 1 konzerv paradicsom
15 dkg fehér és vörösbab konzerv vegyesen
1 liter csirkehúsleves
1 tk olasz fűszerkeverék

frissen őrölt bors
1 csomag sajtos tortellini

Elkészítés

A babokat leöblítjük, lecsepegtetjük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és szárzellert, kevergetve kicsit lepirítjuk.
Felöntjük a húslevessel, beletesszük a paradicsompürét, lehéjazott, felkockázott paradicsomot, babot, negyedekbe vágott cukkinit és a fűszereket. (Ha konzerv paradicsomot használunk, akkor nem kell a paradicsompüré)
Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzáadjuk a friss spenótot és néhány perc alatt belefőzzük a tortellinit is.
Forrón tálaljuk, tetejére reszelt parmezán sajtot szórhatunk még.